Sla navigatie over

Christophe Baele

Christophe Baele

Mandaat
Bestuurslid Open Vld Melle 

Gemeente
Melle

Achtergrond
Leerkracht

Adres
Spoorlaan 6, 9090 Melle

 

Christophe Baele is geboren op dinsdag 26 september 1978 in Gent, maar vanaf zijn geboorte woonde hij eerst in de Beekstraat in Melle. Begin 1980 verhuisde hij met zijn gezin naar Gontrode op de Geraardbergsesteenweg 148. Na een volgende verhuizing had hij alleen via zijn grootmoeder, die tot 2004 op de Kouterslag 4 woonde, nog banden met Melle. Sinds 2013 woont hij weer in Melle, op de Spoorlaan 6. Vanaf 1999 is Christophe actief achter de schermen voor de liberale partij, eerst in Lovendegem en later in het Gentse. In november 2017 werd hij actief bij de liberale afdeling van Melle en stelde hij zich voor de eerste keer kandidaat voor de lokale verkiezingen van 2018. Hij is nog steeds eerste reserve van de liberalen vanwege zijn vijfde plaats met 112 voorkeurstemmen.

Christophe is sinds november 2000 actief als leraar in het Vlaamse onderwijs. Hij heeft zijn eerste ervaringen opgedaan in Brussel en heeft van september 2003 tot juni 2019 in het Gentse stadsonderwijs gewerkt, in een uitdagende context. Hij is al jaren actief in het Willemsfonds en heeft ook kennis van de lokale geschiedenis als lokaal heemkundige. Zijn voorouders stammen af van de lokale heren van Windeke en de grote boerenfamilies van Balegem. In de tweede helft van de dertiende eeuw hebben ze de heerlijkheid Crombrugghe bestuurd en beheerd. Christophe's voorouders zijn dus al lange tijd actief in het land van Rode, waartoe Melle en Merelbeke behoorden (of een deel ervan). Hij is zowel professioneel als in zijn vrije tijd altijd bezig met cultuur en sociale problemen.

Sinds november 2017 is Christophe actief als bestuurslid bij OpenVLD Melle. Onderwijs ligt hem nauw aan het hart, net als sociale ongelijkheid, klimaatuitdagingen, eerlijke belastingen en huisvesting.

Sinds september 2021 is hij als leraar en leerlingbegeleider actief op het College van Vilvoorde, waar hij lesgeeft in aardrijkskunde, seminarie wetenschappen en projecten rond de Boulonnais in Frankrijk en vredeseducatie. De gebeurtenissen van 7 september 1914 in Melle Kwatrecht werden in 2014 herdacht in Melle met een boek dat voornamelijk gebaseerd was op zijn archiefonderzoek in Brussel. Sinds juni 2023 is hij opnieuw vakbondsafgevaardigde van VSOA op het College van Vilvoorde.

 

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder