Sla navigatie over

Lieven Volckaert

Lieven Volckaert

Mandaat
Fractieleide Open Vld Melle, ondervoorzitter open Vld Melle, regionaal bestuurslid

Gemeente
Gontrode-melle

Opleiding
Architectuur

Adres
Kalverhagestraat 66 - 9090 Gontrode-Melle

 

Geboren 05-05-1970, Partner van Marijke Den Haese, vader van Charlotte en Marilou.

Sinds 1995 actief als zelfstandig architect, hij realiseerde al tientallen projecten in Melle en Merelbeke.

Tot 1997 woonde Lieven in Merelbeke Flora waar hij, net als later zijn twee dochters, school liep in de St Michielsschool. Na een korte passage in Don Bosco zwijnaarde behaalde hij zijn diploma Industriële Wetenschappen behaalde in het Gito.

De liefde voor wetenschappen en het tekenen kreeg hij daar mee en de stap naar de Architectuuropleiding was gezet.

De scouts van St Hubertus Merelbeke draagt Lieven in zijn hart. Hij heeft samen met de vele enthousiaste vrijwilligers het lokaal gebouwd in de Bergstraat en op het jaarlijkse voorkamp in de Ardennen kan je hem ook meestal tegenkomen.

In de Judoschool Merelbeke heeft Lieven jarenlang op de mat gestaan. Judo is een groot stuk van zijn levenshouding geworden, waarbij respect voor de tegenstander (voor en na de match groeten we elkaar) centraal staat.

Lieven verhuisde naar Melle-Vogelhoek  in 1997 en in 2004 naar de zelfgebouwde woning in Gontrode waar ook zijn Architectenkantoor is.

In Melle is Lieven aanwezig op de vele kermissen en eetfestijnen van de verenigingen, hij is ook lid van de milieuraad en de Gecoro.

Zijn eerste stappen in de politiek zette Lieven al in 1987 waarbij hij meehielp aan de campagne van de PVV.

In 1994 was hij de jongste kandidaat op de Merelbeekse VLD lijst, met een mooie score van 326 persoonlijke voorkeurstemmen.

In Melle is hij lid van de VLD sinds 2000 en bestuurslid vanaf 2006.

In 2012 is hij rechtstreeks verkozen in de gemeenteraad en kan toch wel wegen op het bestuur vanuit de oppositie. Een aantal van zijn voorstellen zijn dan ook gerealiseerd.

Lieven is in 2018 lijsttrekker en stijgt open Vld van 16,9 naar 20,1%. Met 518 voorkeurstemmen behaalt hij een mooie persoonlijke uitslag.

Verkeer, milieu, stedenbouw en openbare werken zijn Lieven’s aandachtspunten in de gemeenteraad. Daar stelt hij regelmatig vragen die hij krijgt van de bevolking, via persoonlijk contact of via de Facebookgroep ‘ge zijt van Melle’ die hij 2014 heeft opgericht in Melle.

Als geboren Merelbekenaar en getogen Mellenaar is  Lieven de geknipte man om in 2025 mee aan het stuur te zitten in de nieuwe fusiegemeente.

Gemaakt door Code Nation via NationBuilder